Camilla Myrås

 

Camilla Maria Myrås er sanger og låtskriver fra Stavanger. ​​ I forbindelse med Maijazz for noen år siden ble hun beskrevet som regionens vakreste stemme. Ved åpningen av det nye Stavanger Konserthus i september 2012 var hun solist sammen med Stavanger Symfoniorkester på Janove Ottesens mektige bestillingsverk.

Camilla har vært aktiv som freelance-artist, musiker og låtskriver siden 1994. Hennes artistkarriere omfatter en rekke engasjement innen pop- og jazzmusikk, i teater-oppsetninger, musikaler og revyer, samt solistoppgaver innen klassisk musikk.
Hun har gitt ut to CD’er, en konsert DVD og gir våren 2018 ut sitt første norskspråklige album «Linedanser». Singelen «Cecilie» som var en forsmak på albumet, høstet lovord og terningkast 5. Høsten 2013 hadde hun premiere med forestillingen «Vær Hilset Karin Boye» på Rogaland Teater der hun også har skrevet all musikken.
I tillegg har Myrås lang og innholdsrik musikkutdanning fra Rogaland Musikkonservatorium og Universitetet i Oslo, samt sceneutdanning fra Center for Kreativitet og Teater i København og Complete Vocal Institute i København. Hun har i en rekke år jobbet som sangpedagog ved Lundehaugen vgs. og ved jazzlinjen ved Universitetet i Stavanger. Myrås er også vokalist i det Stavangerbaserte jazzensemblet «The Ipanema Ensemble»