Maria Toresen

Maria Toresen er en gjenganger på programmet til Stavanger vise- og poesifestival, og ikke uten grunn.  Igjen ønsker vi at enda flere publikummere skal få oppleve Maria og hennes fine låter på scenen.

Maria debuterte i november 2015 med albumet Birds don`t tell og NRK proklamerte: En av Norges mest spennende nye stemmer.

Ikke lenge etterpå lanserte hun singelen Don`t waste our time som nærmer seg 150 000 avspillinger.

De siste årene har hun skrevet mange låter som ikke fikk plass på debutalbumet. El-gitaren har kommet på banen, og hun har også skrevet en knippe vakre viser på norsk.

I mars mottok hun et prestisjefullt stipend, Rævspark stipendet fra Norsk Viseforum, i konkurranse med over 100 søkere. Maria ble juryens utvalgte, og mottok støtte til å spille inn en EP samt reise på turné for Østnorsk-, og Nordnorsk Viseforum. De norske låtene er under innspilling, men du kan få høre dem live på Sting Nere fredag 17. november!

På scenen er det nedstrippet instrumentering, der hun inviterer til en nær konsertopplevelse. Maria dykker ned i duoformatet sammen med Olaug Mundal på tangenter og vokalharmonier, der de rendyrker et ærlig og nyansert uttrykk.

Live: https://youtu.be/x5KQIXBGD3A

Live: https://youtu.be/QD4nGKTF76I

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2wzYrzIHrbBH2B8DVCa8sh
Soundcloud: https://soundcloud.com/maria-toresen
Hjemmeside: www.mariatoresen.com

Viser.nohttps://viser.no/2017/norsk-viseforum-deler-raevspark-stipend-maria-toresen/