Svein Tang Wa

Legendariske Svein Tang Wa spiller fredag 15. november! Hans første album Toffa ble gitt ut i 1980 med tekster om en oppdiktet Stavangergutt med samme navn. Gunnar Roalkvam stod bak de fleste tekstene mens Tang Wa skrev musikken.

Tang Wa spilte albumet inn og ga ut albumet på nytt i 2008 etter at de originale innspillingene var borte. I 1986 kom Tang Was revy. I 1998 kom albumet Hørr gjøken ut. Albumet består av Tang-Was egne sanger. Backingbandet på albumet er satt sammen av en rekke etablerte Stavangerartister og besto av Reidar Larsen (piano), Arne Skage jr. (gitarer), Johan Egdetveit (trekkspill), Tor Mathisrud (bass) og Stene Osmundsen (trommer). Albumet ble kåret til årets beste norske album av NRK P1 i 1998.

I 1999 satte han opp sitt eget barneteater Ein barnetime, noe som også resulterte i et album. På kanten fra 2005 bestod av sanger skrevet av Ragnar Bjerkreim til tekst av Gunnar Roalkvam. I 2007 ga han ut Rødast hjerta som er en oppfølger til Hørr gjøken og med flere av musikerene fra Hørr gjøken.

Tang-Wa ble tildelt Stavanger kommunes kulturpris i 2005 og Stavanger Aftenblads kulturpris i 2009.